در حال بارگذاری ...
نوشته شده در 3 دی 1403، ساعت 07:33

روش های مطالعه در فصل امتحانات

خلاصه مطلب

در این مقاله علاوه بر بیان برخی از روش‌های مطالعه و مرور در فصل امتحانات تلاش می‌کنیم تا ترفندهای صرفه جویی در زمان و رسیدن به بهترین نتیجه در مدت زمان کوتاه را نیز در اختیار شما قرار بدهیم که در جبران عقب‌ماندگی‌های احتمالی نیز مفید خواهد بود.

روش های مطالعه در فصل امتحانات

فصل امتحانات مهم‌ترین دوران در یک سال تحصیلی است که در پایه‌ی متوسطه‌ی دوم به دلیل تأثیر معدل بر روی رتبه‌ی آزمون ورودی دانشگاه، دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد. پس از ماه‌ها آموزش و مطالعه، امتحانات به معنای تعیین سطح فراگیری دانش آموز است. رعایت برخی از تکنیک‌ها در فصل امتحانات می‌تواند علاوه بر کاهش اضطراب و دلهره دانش‌آموزان، به آسان‌تر شدن این دوران و همچنین رسیدن به نتایج بهتر منجر بشود که آرزوی همه‌ی دانش‌آموزان پرتلاش و خانواده‌های دغدغه‌مندشان می‌باشد.

ما در این مقاله علاوه بر بیان برخی از روش‌های مطالعه و مرور در فصل امتحانات تلاش می‌کنیم تا ترفندهای صرفه جویی در زمان و رسیدن به بهترین نتیجه در مدت زمان کوتاه را نیز در اختیار شما قرار بدهیم که در جبران عقب‌ماندگی‌های احتمالی نیز مفید خواهد بود.

چرا پیدا کردن روش درس خواندن برای امتحان مهم است؟

روش درس خواندن برای امتحانات دوره اول متوسطه از دو جهت دارای اهمیت ویژه است. اول آنکه درست درس خواندن در کاهش استرس بسیار تأثیرگذار است و با افزایش تمرکز در گرفتن نتایج بهتر مؤثر است. اما موضع مهم دوم، صرفه‌جویی در زمان است. همیشه درس خواندن طولانی مدت به گرفتن نتیجه‌ی دلخواه منجر نمی‌شود. اگر بهترین روش درس خواندن خودتان را کشف کنید، با اختصاص دادن زمان کوتاه‌تر، بهتر یاد می‌گیرید و در نتیجه نمرات بهتری نیز خواهید داشت.

قدم به قدم با روش‌های مطالعه و مرور برای امتحانات

تهیه‌ی یک جدول برنامه‌ریزی برای مطالعه و مرور امتحانات

جدول برنامه‌ریزی در فصل امتحانات باید دقیق باشد و همه‌ی جزئیات در آن لحاظ بشود. زمان مورد نیاز برای استراحت، مطالعه و مرور با توجه به اهمیت و یادگیری شما باید در زمان‌بندی‌های یک شبانه روز گنجانده شود. هرگز به بهانه‌ی فشرده بودن زمان و حجم زیاد مطالب از زمان مورد نیاز برای خواب (۸ ساعت)، تغذیه و یا موارد دیگر چشم پوشی نکنید.

روش یادگیری شما منحصربه‌فرد است

روش مطالعه و مرور برای امتحانات به طور کامل به روش یادگیری شما وابسته است. اینکه دوست شما از فلش کارت‌ها استفاده می‌کند و نمرات خوبی می‌گیرد الزاماً به معنای مفید بودن آنها برای شما نمی‌باشد. بعضی از افراد تنها با مرور، مطالب را در خاطر می‌سپارند. بعضی از افراد لازم است از فیلم‌های آموزشی استفاده کنند یا روش‌های دیگر که کاملاً در هر انسان با انسان دیگر متفاوت است.

مهم‌ترین بخش در یادگیری سریع و بهینه به جای تکرار روش‌های افراد مختلف، یافتن نوع یادگیری خودتان است. حتی زمان یادگیری نیز با توجه به عادت‌های افراد مختلف، متفاوت است. شاید یادگیری بعضی از افراد در شب بهتر باشد اما شما عادت به مطالعه در صبح زود داشته باشید. اگر زمان بالاترین یادگیری و روش یادگیری خودتان را کشف نمایید، بهترین نتیجه را دریافت خواهید کرد.

شما کجا و چگونه متمرکز می‌شوید؟

مکان مطالعه نیز یکی از مسائل مورد بحث در روش‌های مطالعه فصل امتحانات است. انتخاب بسیاری از دانش‌آموزان اتاق و فضای شخصی خودشان است و معتقد هستند که در هیچ مکان دیگری به اندازه‌ی اتاق خودشان نمی‌توانند تمرکز داشته باشند. اما از طرف دیگر تعداد زیادی از دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند از کتابخانه‌های عمومی استفاده کنند. آنها ادعا می‌کنند سکوت خانه کسل کننده است و از طرف دیگر مطالعه در کنار دیگران به دلیل ویژگی‌هایی مانند امکان رفع اشکال و کمک گرفتن از دوستان، روند یادگیری آنها را سرعت می‌بخشد.

تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی، آفت تمرکز

تمرکز، مهم‌ترین عامل در یادگیری است اما نمی‌توان با ارائه‌ی نسخه‌ی خاص تمرکز در همه‌ی افراد را تضمین کرد. ممکن است دانش‌آموزی تنها با صدای موسیقی بتواند بر روی مطالب درسی خود تمرکز کند اما دانش‌آموز دیگر به سکوت کامل نیاز داشته باشد. اما یک نکته‌ی ثابت‌شده و غیرقابل‌انکار در به‌هم‌زدن تمرکز همه‌ی دانش‌آموزان وجود دارد و آن استفاده از شبکه‌های اجتماعی و موبایل در فصل امتحانات است.

شبکه‌های اجتماعی به دلیل فضای جذابی که دارند، مهم‌ترین عامل برهم زدن تمرکز در افراد هستند. اگر نمی‌توانید زمان استفاده از تلفن همراه خود را مدیریت کنید؛ با توجه به جدول برنامه ریزی که برای خود تهیه کرده‌اید، موبایل خود را خاموش نمایید.

تکرار و تمرین تنها راه موفقیت

استفاده از کتاب‌های کمکی، نمونه سؤالات امتحانی در سال‌های گذشته، تست‌های پرتکرار در آزمون‌های معتبر و موارد مشابه، تا حدود زیادی ضامن موفقیت شما خواهند بود. ممکن است در ابتدای این مسیر مشکلاتی وجود داشته باشد و یا نتایج رضایت‌بخش نباشند، اما با تمرین زیاد، شما شاهد سرعت بیشتر و نتایج بهتر در پاسخگویی خواهید بود که شگفت زده‌تان خواهد کرد.

خلاقانه درس بخوانید

درس‌خواندن خلاقانه به معنای ایجاد انگیزه و علاقه در درس خواندن است. همه‌ی روش‌های مطالعه و مرور برای امتحانات دبیرستان، اگر به حالت اجبار انجام بشوند، کسل کننده خواهند شد و همین موضوع بر روی میزان یادگیری شما تأثیر می‌گذارد. شیوه‌های خلاقانه در به خاطر سپردن فرمول‌ها مانند چسباندن آنها به دیوار اتاق و یا روش‌های متفاوت در حفظ کردن دروسی مانند عربی و ادبیات می‌توانند درس خواندن را به یک لذت برای شما تبدیل کرده و روند یادگیری را افزایش می‌دهند.

روش مطالعه و مرود در شب امتحان

شب امتحان آخرین فرصتی است که برای رسیدن به یک نمره‌ی خوب در اختیار دارید و به همین دلیل نحوه‌ی مطالعه و تکنیک‌های مرور دروس در این شب بسیار مهم است.مهم‌ترین مسئله در شب امتحان شروع نکردن مطالب خوانده نشده و یا به عبارت دیگر مطالعه نکردن مطالب جدید است!

شب امتحان بهتر است به مرور مطالب قبلاً مطالعه شده، خلاصه‌نویسی‌ها، فرمول‌ها و یا قسمت‌های های‌لایت شده سپری شود و به‌عنوان‌مثال اگر فصلی از یک کتاب را هرگز قبلاً نخوانده‌اید؛ شب امتحان نیز آن را کنار بگذارید و از هدر دادن وقت با شروع مطالعه‌ی فصل جدید جداً خودداری کنید که به شدت باعث افزایش استرس شما خواهد شد.

چند ترفند کاربردی برای درس خواندن در شب امتحان

رعایت نکات زیر در شب امتحان بسیار مهم است و می‌تواند در گرفتن نتیجه‌ی بهتر به شما کمک کند:

  • وعده‌ی غذایی خوب و مقوی پیش از شروع مطالعه بسیار مفید است.
  • مواد قندی و یا غذاهای چرب برای شب امتحان مناسب نیستند.
  • اگر استرس دارید درس خواندن را رها کنید.
  • اطرافتان را مرتب کنید. یک اتاق آشفته قطعاً بر روی ذهن شما نیز تأثیر می‌گذارد.
  • قبل از امتحان صبحانه‌ی مفصل میل کنید. گرسنگی در جلسه‌ی امتحان، بازدهی مغز شما را کاهش می‌دهد.
  • اگر قبلاً نکته برداری کرده‌اید یا مطالب مهم‌تر های‌لایت شده‌اند، آنها را مرور کنید.
  • استراحت و خواب کافی در شب امتحان بر روی یادآوری مطالب در جلسه‌ی امتحان تأثیر می‌گذارد.
  • مطالب جدید که هرگز نخوانده‌اید را رها کنید.
  • فرمول‌های مهم‌تر را روی یک کاغذ بنویسید تا بتوانید قبل از امتحان دوباره آنها را مرور کنید.

بهترین روش مطالعه در زمان کم

اگر به هر دلیلی زمان شما محدود است و فرصت کافی برای مطالعه‌ی دقیق همه‌ی مطالب کتاب درسی‌تان را ندارید با مراحل زیر می‌توانید بهترین نمره را کسب کنید:

  1. با استفاده از نمونه سؤالات سال‌های قبل، سؤالات پرتکرار در کتاب‌های کمکی یا تا کید‌های معلم در طول سال می‌توانید کتاب را به دو بخش مطالب مهم و مطالب فرعی تقسیم کنید.
  2. مطالب مهم و اصلی شامل فرمول‌ها، نمودارها ومی‌باشد. ابتدا آنها را به طور کامل به خاطر بسپارید. معمولاً نمره‌ی بیشتر در برگه‌ی امتحانی به این فصل‌ها اختصاص داده می‌شود.
  3. پس از تسلط بر مطالب اصلی، اگر هنوز زمان دارید می‌توانید مطالب فرعی را نیز مطالعه کنید.

 

نکات مهم در افزایش بازدهی در فصل امتحانات

علاوه بر مطالب گفته شده، نکات زیر در بازدهی شما تأثیرگذار هستند:

نور اتاق مطالعه مهم است

میزان نور اتاق یکی از مسائل مهم در یادگیری است که در بیشتر مواقع به آن توجه نمی‌شود. اگر عادت به مطالعه در روز دارید حتماً پرده‌های اتاق را کنار بزنید تا حداکثر مقدار نور ممکن را دریافت کنید و اگر مطالعه در شب را ترجیح می‌دهید برای افزایش یادگیری از چراغ مطالعه استفاده کنید.

در تخت درس نخوانید

فرم نشستن در هنگام مطالعه نیز یکی از عوامل مهم در میزان عملکرد مغز است. وقتی در حالت خوابیده یا نشسته در رختخواب مطالعه می‌کنید، میزان یادگیری شما در مقایسه با نشستن پشت میز، مقدار قابل توجهی کمتر خواهد بود.

عادت‌های نامناسب، بازدهی مغز را کاهش می‌دهند

راه رفتن، گوش دادن به موسیقی‌های تند، درس خواندن با صدای بلند و موارد مشابه علاوه بر اختلال در یادگیری، عملکرد مغز را کاهش داده و باعث پایین آمدن سرعت یادگیری می‌شوند.

تکنیک‌های مدیریت زمان در شب امتحان

از تکنیک‌های پرکاربرد و مؤثر در شب امتحان می‌توان به سه تکنیک پومودورو، ماتریس آیزنهاور و GTD اشاره کرد که. در ادامه به طور کامل توضیح داده شده‌اند:

تکنیک پومودورو

این تکنیک با نام ۲۵-۵ نیز شناخته می‌شود و به معنای ۵ دقیقه استراحت به ازای هر ۲۵ دقیقه مطلعه می‌باشد. دانشمندان معتقدند عملکرد مغز بعد از ۲۵ دقیقه کاهش یافته و نیاز به استراحت دارد.

تکنیک ماتریس آیزنهاور

در تکنیک ماتریس آیزنهاور، مطالب یک درس بر اساس اهمیت به چهار بخش تقسیم می‌شوند. دو بخش مهم‌تر در بالای لیست و دو بخش کم‌اهمیت‌تر در پایین قرار می‌گیرند. مطالعه‌ی مطالب کم اهمیت را زمانی آغاز کنید که بر روی مطالب بالای لیست کاملاً مسلط باشید.

تکنیک GTD

زمانی که تا روز امتحان در اختیار دارید را روی کاغذ بنویسید و سپس مطالب را بر اساس اهمیت در این روزها بگنجانید. اولویت با مطالب مهم تا متوسط است. پس از پایان آنها در زمان باقی مانده به سراغ مطالب کم‌اهمیت‌تر بروید.

مراحل مطالعه در فصل امتحانات

یک مطالعه‌ی درست به معنای یادگیری کامل مطالب و به خاطر سپردن آنها می‌باشد. توجه کامل به همه‌ی مراحل مطالعه باعث می‌شود تا شما کامل یاد بگیرید و بتوانید در جلسه‌ی امتحان آنها را به خاطر بیاورید.
۱. پیشخوانی: نگاهی گذرا به مطالب درسی برای دریافت کلیت مطالب داشته باشید.
۲. استخراج سؤال: پیدا کردن سؤالات مهمی که ممکن است از این موضوع مطرح بشود در مرحله‌ی دوم قرار می‌گیرد.
۳. مطالعه‌ی دقیق و کامل: با دقت تمام مفاهیم و جزئیات درس را مطالعه کنید.
۴. بازگویی: در این مرحله باید بتوانید مطالبی که یاد گرفته‌اید را بدون کم و کاستی برای خودتان توضیح بدهید.
۵. تمرین و مرور: مرور، حل تمرینات بیشتر و آشنایی با نمونه سؤالات امتحانات سال قبل، گام نهایی در مطالعه برای امتحانات می‌باشد

روش های مطالعه در فصل امتحانات

ویراستار مدرسه
درس و مدرسه
3 دی 1403۲۰ دقیقه مطالعه
خلاصه مطلب

در این مقاله علاوه بر بیان برخی از روش‌های مطالعه و مرور در فصل امتحانات تلاش می‌کنیم تا ترفندهای صرفه جویی در زمان و رسیدن به بهترین نتیجه در مدت زمان کوتاه را نیز در اختیار شما قرار بدهیم که در جبران عقب‌ماندگی‌های احتمالی نیز مفید خواهد بود.

روش های مطالعه در فصل امتحانات

فصل امتحانات مهم‌ترین دوران در یک سال تحصیلی است که در پایه‌ی متوسطه‌ی دوم به دلیل تأثیر معدل بر روی رتبه‌ی آزمون ورودی دانشگاه، دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد. پس از ماه‌ها آموزش و مطالعه، امتحانات به معنای تعیین سطح فراگیری دانش آموز است. رعایت برخی از تکنیک‌ها در فصل امتحانات می‌تواند علاوه بر کاهش اضطراب و دلهره دانش‌آموزان، به آسان‌تر شدن این دوران و همچنین رسیدن به نتایج بهتر منجر بشود که آرزوی همه‌ی دانش‌آموزان پرتلاش و خانواده‌های دغدغه‌مندشان می‌باشد.

ما در این مقاله علاوه بر بیان برخی از روش‌های مطالعه و مرور در فصل امتحانات تلاش می‌کنیم تا ترفندهای صرفه جویی در زمان و رسیدن به بهترین نتیجه در مدت زمان کوتاه را نیز در اختیار شما قرار بدهیم که در جبران عقب‌ماندگی‌های احتمالی نیز مفید خواهد بود.

چرا پیدا کردن روش درس خواندن برای امتحان مهم است؟

روش درس خواندن برای امتحانات دوره اول متوسطه از دو جهت دارای اهمیت ویژه است. اول آنکه درست درس خواندن در کاهش استرس بسیار تأثیرگذار است و با افزایش تمرکز در گرفتن نتایج بهتر مؤثر است. اما موضع مهم دوم، صرفه‌جویی در زمان است. همیشه درس خواندن طولانی مدت به گرفتن نتیجه‌ی دلخواه منجر نمی‌شود. اگر بهترین روش درس خواندن خودتان را کشف کنید، با اختصاص دادن زمان کوتاه‌تر، بهتر یاد می‌گیرید و در نتیجه نمرات بهتری نیز خواهید داشت.

قدم به قدم با روش‌های مطالعه و مرور برای امتحانات

تهیه‌ی یک جدول برنامه‌ریزی برای مطالعه و مرور امتحانات

جدول برنامه‌ریزی در فصل امتحانات باید دقیق باشد و همه‌ی جزئیات در آن لحاظ بشود. زمان مورد نیاز برای استراحت، مطالعه و مرور با توجه به اهمیت و یادگیری شما باید در زمان‌بندی‌های یک شبانه روز گنجانده شود. هرگز به بهانه‌ی فشرده بودن زمان و حجم زیاد مطالب از زمان مورد نیاز برای خواب (۸ ساعت)، تغذیه و یا موارد دیگر چشم پوشی نکنید.

روش یادگیری شما منحصربه‌فرد است

روش مطالعه و مرور برای امتحانات به طور کامل به روش یادگیری شما وابسته است. اینکه دوست شما از فلش کارت‌ها استفاده می‌کند و نمرات خوبی می‌گیرد الزاماً به معنای مفید بودن آنها برای شما نمی‌باشد. بعضی از افراد تنها با مرور، مطالب را در خاطر می‌سپارند. بعضی از افراد لازم است از فیلم‌های آموزشی استفاده کنند یا روش‌های دیگر که کاملاً در هر انسان با انسان دیگر متفاوت است.

مهم‌ترین بخش در یادگیری سریع و بهینه به جای تکرار روش‌های افراد مختلف، یافتن نوع یادگیری خودتان است. حتی زمان یادگیری نیز با توجه به عادت‌های افراد مختلف، متفاوت است. شاید یادگیری بعضی از افراد در شب بهتر باشد اما شما عادت به مطالعه در صبح زود داشته باشید. اگر زمان بالاترین یادگیری و روش یادگیری خودتان را کشف نمایید، بهترین نتیجه را دریافت خواهید کرد.

شما کجا و چگونه متمرکز می‌شوید؟

مکان مطالعه نیز یکی از مسائل مورد بحث در روش‌های مطالعه فصل امتحانات است. انتخاب بسیاری از دانش‌آموزان اتاق و فضای شخصی خودشان است و معتقد هستند که در هیچ مکان دیگری به اندازه‌ی اتاق خودشان نمی‌توانند تمرکز داشته باشند. اما از طرف دیگر تعداد زیادی از دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند از کتابخانه‌های عمومی استفاده کنند. آنها ادعا می‌کنند سکوت خانه کسل کننده است و از طرف دیگر مطالعه در کنار دیگران به دلیل ویژگی‌هایی مانند امکان رفع اشکال و کمک گرفتن از دوستان، روند یادگیری آنها را سرعت می‌بخشد.

تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی، آفت تمرکز

تمرکز، مهم‌ترین عامل در یادگیری است اما نمی‌توان با ارائه‌ی نسخه‌ی خاص تمرکز در همه‌ی افراد را تضمین کرد. ممکن است دانش‌آموزی تنها با صدای موسیقی بتواند بر روی مطالب درسی خود تمرکز کند اما دانش‌آموز دیگر به سکوت کامل نیاز داشته باشد. اما یک نکته‌ی ثابت‌شده و غیرقابل‌انکار در به‌هم‌زدن تمرکز همه‌ی دانش‌آموزان وجود دارد و آن استفاده از شبکه‌های اجتماعی و موبایل در فصل امتحانات است.

شبکه‌های اجتماعی به دلیل فضای جذابی که دارند، مهم‌ترین عامل برهم زدن تمرکز در افراد هستند. اگر نمی‌توانید زمان استفاده از تلفن همراه خود را مدیریت کنید؛ با توجه به جدول برنامه ریزی که برای خود تهیه کرده‌اید، موبایل خود را خاموش نمایید.

تکرار و تمرین تنها راه موفقیت

استفاده از کتاب‌های کمکی، نمونه سؤالات امتحانی در سال‌های گذشته، تست‌های پرتکرار در آزمون‌های معتبر و موارد مشابه، تا حدود زیادی ضامن موفقیت شما خواهند بود. ممکن است در ابتدای این مسیر مشکلاتی وجود داشته باشد و یا نتایج رضایت‌بخش نباشند، اما با تمرین زیاد، شما شاهد سرعت بیشتر و نتایج بهتر در پاسخگویی خواهید بود که شگفت زده‌تان خواهد کرد.

خلاقانه درس بخوانید

درس‌خواندن خلاقانه به معنای ایجاد انگیزه و علاقه در درس خواندن است. همه‌ی روش‌های مطالعه و مرور برای امتحانات دبیرستان، اگر به حالت اجبار انجام بشوند، کسل کننده خواهند شد و همین موضوع بر روی میزان یادگیری شما تأثیر می‌گذارد. شیوه‌های خلاقانه در به خاطر سپردن فرمول‌ها مانند چسباندن آنها به دیوار اتاق و یا روش‌های متفاوت در حفظ کردن دروسی مانند عربی و ادبیات می‌توانند درس خواندن را به یک لذت برای شما تبدیل کرده و روند یادگیری را افزایش می‌دهند.

روش مطالعه و مرود در شب امتحان

شب امتحان آخرین فرصتی است که برای رسیدن به یک نمره‌ی خوب در اختیار دارید و به همین دلیل نحوه‌ی مطالعه و تکنیک‌های مرور دروس در این شب بسیار مهم است.مهم‌ترین مسئله در شب امتحان شروع نکردن مطالب خوانده نشده و یا به عبارت دیگر مطالعه نکردن مطالب جدید است!

شب امتحان بهتر است به مرور مطالب قبلاً مطالعه شده، خلاصه‌نویسی‌ها، فرمول‌ها و یا قسمت‌های های‌لایت شده سپری شود و به‌عنوان‌مثال اگر فصلی از یک کتاب را هرگز قبلاً نخوانده‌اید؛ شب امتحان نیز آن را کنار بگذارید و از هدر دادن وقت با شروع مطالعه‌ی فصل جدید جداً خودداری کنید که به شدت باعث افزایش استرس شما خواهد شد.

چند ترفند کاربردی برای درس خواندن در شب امتحان

رعایت نکات زیر در شب امتحان بسیار مهم است و می‌تواند در گرفتن نتیجه‌ی بهتر به شما کمک کند:

  • وعده‌ی غذایی خوب و مقوی پیش از شروع مطالعه بسیار مفید است.
  • مواد قندی و یا غذاهای چرب برای شب امتحان مناسب نیستند.
  • اگر استرس دارید درس خواندن را رها کنید.
  • اطرافتان را مرتب کنید. یک اتاق آشفته قطعاً بر روی ذهن شما نیز تأثیر می‌گذارد.
  • قبل از امتحان صبحانه‌ی مفصل میل کنید. گرسنگی در جلسه‌ی امتحان، بازدهی مغز شما را کاهش می‌دهد.
  • اگر قبلاً نکته برداری کرده‌اید یا مطالب مهم‌تر های‌لایت شده‌اند، آنها را مرور کنید.
  • استراحت و خواب کافی در شب امتحان بر روی یادآوری مطالب در جلسه‌ی امتحان تأثیر می‌گذارد.
  • مطالب جدید که هرگز نخوانده‌اید را رها کنید.
  • فرمول‌های مهم‌تر را روی یک کاغذ بنویسید تا بتوانید قبل از امتحان دوباره آنها را مرور کنید.

بهترین روش مطالعه در زمان کم

اگر به هر دلیلی زمان شما محدود است و فرصت کافی برای مطالعه‌ی دقیق همه‌ی مطالب کتاب درسی‌تان را ندارید با مراحل زیر می‌توانید بهترین نمره را کسب کنید:

  1. با استفاده از نمونه سؤالات سال‌های قبل، سؤالات پرتکرار در کتاب‌های کمکی یا تا کید‌های معلم در طول سال می‌توانید کتاب را به دو بخش مطالب مهم و مطالب فرعی تقسیم کنید.
  2. مطالب مهم و اصلی شامل فرمول‌ها، نمودارها ومی‌باشد. ابتدا آنها را به طور کامل به خاطر بسپارید. معمولاً نمره‌ی بیشتر در برگه‌ی امتحانی به این فصل‌ها اختصاص داده می‌شود.
  3. پس از تسلط بر مطالب اصلی، اگر هنوز زمان دارید می‌توانید مطالب فرعی را نیز مطالعه کنید.

 

نکات مهم در افزایش بازدهی در فصل امتحانات

علاوه بر مطالب گفته شده، نکات زیر در بازدهی شما تأثیرگذار هستند:

نور اتاق مطالعه مهم است

میزان نور اتاق یکی از مسائل مهم در یادگیری است که در بیشتر مواقع به آن توجه نمی‌شود. اگر عادت به مطالعه در روز دارید حتماً پرده‌های اتاق را کنار بزنید تا حداکثر مقدار نور ممکن را دریافت کنید و اگر مطالعه در شب را ترجیح می‌دهید برای افزایش یادگیری از چراغ مطالعه استفاده کنید.

در تخت درس نخوانید

فرم نشستن در هنگام مطالعه نیز یکی از عوامل مهم در میزان عملکرد مغز است. وقتی در حالت خوابیده یا نشسته در رختخواب مطالعه می‌کنید، میزان یادگیری شما در مقایسه با نشستن پشت میز، مقدار قابل توجهی کمتر خواهد بود.

عادت‌های نامناسب، بازدهی مغز را کاهش می‌دهند

راه رفتن، گوش دادن به موسیقی‌های تند، درس خواندن با صدای بلند و موارد مشابه علاوه بر اختلال در یادگیری، عملکرد مغز را کاهش داده و باعث پایین آمدن سرعت یادگیری می‌شوند.

تکنیک‌های مدیریت زمان در شب امتحان

از تکنیک‌های پرکاربرد و مؤثر در شب امتحان می‌توان به سه تکنیک پومودورو، ماتریس آیزنهاور و GTD اشاره کرد که. در ادامه به طور کامل توضیح داده شده‌اند:

تکنیک پومودورو

این تکنیک با نام ۲۵-۵ نیز شناخته می‌شود و به معنای ۵ دقیقه استراحت به ازای هر ۲۵ دقیقه مطلعه می‌باشد. دانشمندان معتقدند عملکرد مغز بعد از ۲۵ دقیقه کاهش یافته و نیاز به استراحت دارد.

تکنیک ماتریس آیزنهاور

در تکنیک ماتریس آیزنهاور، مطالب یک درس بر اساس اهمیت به چهار بخش تقسیم می‌شوند. دو بخش مهم‌تر در بالای لیست و دو بخش کم‌اهمیت‌تر در پایین قرار می‌گیرند. مطالعه‌ی مطالب کم اهمیت را زمانی آغاز کنید که بر روی مطالب بالای لیست کاملاً مسلط باشید.

تکنیک GTD

زمانی که تا روز امتحان در اختیار دارید را روی کاغذ بنویسید و سپس مطالب را بر اساس اهمیت در این روزها بگنجانید. اولویت با مطالب مهم تا متوسط است. پس از پایان آنها در زمان باقی مانده به سراغ مطالب کم‌اهمیت‌تر بروید.

مراحل مطالعه در فصل امتحانات

یک مطالعه‌ی درست به معنای یادگیری کامل مطالب و به خاطر سپردن آنها می‌باشد. توجه کامل به همه‌ی مراحل مطالعه باعث می‌شود تا شما کامل یاد بگیرید و بتوانید در جلسه‌ی امتحان آنها را به خاطر بیاورید.
۱. پیشخوانی: نگاهی گذرا به مطالب درسی برای دریافت کلیت مطالب داشته باشید.
۲. استخراج سؤال: پیدا کردن سؤالات مهمی که ممکن است از این موضوع مطرح بشود در مرحله‌ی دوم قرار می‌گیرد.
۳. مطالعه‌ی دقیق و کامل: با دقت تمام مفاهیم و جزئیات درس را مطالعه کنید.
۴. بازگویی: در این مرحله باید بتوانید مطالبی که یاد گرفته‌اید را بدون کم و کاستی برای خودتان توضیح بدهید.
۵. تمرین و مرور: مرور، حل تمرینات بیشتر و آشنایی با نمونه سؤالات امتحانات سال قبل، گام نهایی در مطالعه برای امتحانات می‌باشد